De ce sa cumperi medicamente generice?

dece-header

De ce să cumperi medicamente generice ?

 

Medicamentele generice asigura un tratament farmaceutic de calitate

Toate companiile farmaceutice, indiferent daca produc sau comercializeaza medicamente inovative sau medicamente generice, trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde internationale privind calitatea, siguranta si eficienta medicamentelor. In Romania, atat medicamentele inovative cat si cele generice, sunt supuse acelorasi criterii de calitate, siguranta si eficienta, fiind aprobate de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Medicamentele generice sunt sigure si eficiente

Medicamentele generice sunt echivalente din punct de vedere al dozei, caii de administrare, sigurantei, eficacitatii si indicatiilor terapeutice cu medicamentele inovative, carora le corespund. Din punct de vedere stiintific, cele doua produse sunt bioechivalente, adica au aceeasi viteza (rata) si grad de disponibilitate biologica a substantei active in organism atunci cand medicamentul este administrat in aceeasi doza. Prin urmare, cele doua produse sunt la fel de eficiente

Medicamentele generice au costuri accesibile

Medicamentele generice au preturi intre 20% si 90% mai mici decat medicamentele inovative.

Medicamentele generice sunt din ce in ce mai utilizate in Europa, ca si in SUA si restul statelor lumii

Medicamentele generice sunt utilizate pe scara larga in Europa, SUA si in restul statelor lumii, fiind din ce in ce mai prescrise de catre medici ca alternative eficiente la medicamentele inovative, mai scumpe.